Naša priča

Ovaj je simpozij projekt studenata psihologije i udruge CroMSIC koji je prvi puta organiziran u svibnju 2018. godine. 


Ove akademske godine je cilj organizatora u realizaciju projekta uključiti i studente i stručnjake drugih struka. Takav, interdisciplinarni simpozij će prikazati Drugi svjetski rat kroz različite perspektive. 

Od teorija koje objašnjavaju kako je moguće da se milijuni ljudi ne suprotstave vođi koji očigledno "nanosi" štetu ljudima, preko osobnih iskustava pojedinaca iz sličnih događaja nešto novijeg datuma,... do prikaza položaja pojedinih naroda i njihovih materinjih jezika u tom vremenu... Sve su to moguće i poželjne teme za sve izlagače. 


Prvi simpozij "Jesam li ja ili su drugi ludi?"

8. i 9. svibnja, 2018. godine

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku 8. i 9. svibnja 2018. g. održan je prvi zajednički simpozij studenata psihologije i medicine. Tema prvog simpozija je bila "ličnost", a cilj je bio prikazati temu iz perspektive psihologa i doktora (psihijatra) te izgraditi znanja o ličnosti i povezanim temama i poboljšati suradnju dvije povezane struke. 

Na simpoziju se moglo čuti predavanja 14 izlagača o poremećajima ličnosti kod likova iz crtića, modelima životinja u psihijatrijskim istraživanjima, graničnom poremećaju, novim metodama testiranja ličnosti putem društvenih mreža te što se može očekivati u prvom susretu u psihoterapiji. 

Osim toga se pokušalo odgovoriti na pitanja "Postoji li idealna veza?" te "Kako izliječiti psihičku bolest?". 

Uz predavanja, održane su i radionice "Jesam li ja ili su drugi ludi?", "Zašto svi oko mene lažu?" te "Jesu li umjetnici ludi?". U predavanju "Pristup pacijentu pod terapijom" naglašena je nužnost suradnje psihijatara, psihologa i drugih stručnjaka iz povezanih struka u radu s pacijentima.

Reakcije publike su bile izrazito pozitivne, pogotovo s obzirom da su organizatori prvenstveno studenti Filozofskog fakulteta i udruge CroMSIC.

Događaj su medijski popratili Slavonska Televizija i Glas Slavonije te HRT Radio Osijek.  

Stvari koje nismo smjeli reći - interdisciplinarni simpozij
Sva prava zadržana 2018-2020
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti